Aika: 7.–11.6. ma–pe klo 9.00–14.30 sekä 14.–15.6. ma ja ti klo 9.0011.30 

Sisältö: Kerrataan ja syvennetään lukion historian kurssien sisältöjä. Painopiste on pakollisissa kursseissa. Historiallisten aineistojen tulkintaa, lähdekritiikkiä ja vastaustekniikkaa harjoitellaan monipuolisten tehtävien avulla. Ylioppilaskirjoituksiin valmistaudutaan tutustumalla vanhoihin kysymyksiin ja erilaisiin tehtävätyyppeihin. Kurssille osallistuminen edellyttää kannettavan tietokoneen käyttöä.  

Materiaali: Lukion historian kurssien 1–6 oppikirjat (vapaavalintaiset) 


Sisältö: Kurssilla käsitellään lukion lyhyen matematiikan oppimäärän asiat ja tehdään runsaasti kotitehtäviä. Tehtävien ratkaisemista harjoitellaan käyttäen pääsääntöisesti kurssikirjan digiversion kaavaeditoria ja Geogebraa. Myös muilla matematiikan ohjelmistoilla harjoitteleminen on mahdollista.

Kurssin opetuskerrat järjestetään etänä verkossa. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä mikrofonilla (esim. puhelimen kuulokkeiden mikrofoni, ellei tietokoneessa ole omaa).

Kirja: Hassinen, Taskinen: YO–kertaus Tekijä Lyhyt matematiikka, Sanoma Pro

Aika: 5.1.–9.3.2021 ti klo 17.15–20.45 (ei opetusta talvilomalla ti 23.2.)

 


Sisältö: Kurssilla käsitellään lukion pitkän matematiikan kurssien oppimäärää. Kurssi sisältää runsaasti kotitehtäviä. Tehtävien ratkaisemista harjoitellaan käyttäen Geogebra ohjelmistoa (myös TI Nspire CAS ohjelmisto käy)

Kurssin opetuskerrat järjestetään etänä verkossa. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä mikrofonilla (esim. puhelimen kuulokkeiden mikrofoni, ellei tietokoneessa ole omaa).

Kirja: Alatupa ym.: YO–kertaus Tekijä Pitkä matematiikka, Sanoma Pro

Aika: 7.1–11.3.2021 to klo 17.00–20.30 (ei opetusta talvilomalla to 25.2.)
Sisältö: Kurssilla käsitellään lukion pitkän matematiikan kurssien oppimäärää. Kurssi sisältää runsaasti kotitehtäviä. Tehtävien ratkaisemista harjoitellaan käyttäen Geogebra ohjelmistoa (myös TI Nspire CAS ohjelmisto käy). Kurssille osallistuminen edellyttää kannettavan tietokoneen käyttöä.  

Opetuskerrat järjestetään etänä verkossa Google Meet -alustalla. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä mikrofonilla (esim. puhelimen kuulokkeiden mikrofoni, ellei tietokoneessa ole omaa).

Ryhmä B:  

Aika: 8.–18.6. joka arkipäivä klo 13.00–16.30   

Kirja: Alatupa ym.: YO–kertaus Tekijä Pitkä matematiikka, Sanoma Pro  Sisältö: Valmistaudutaan yo–kirjoitusten lukutaidon ja kirjoitustaidon kokeisiin sekä kerrataan muun muassa kielenhuoltoasioita. Kurssiin sisältyy kotitehtäviä. Kurssille osallistuminen edellyttää oman kannettavan tietokoneen käyttöä.

Ryhmä A:

Aika: 1.–9.6. joka arkipäivä klo 9.00–12.30

Koe: 10.6. ke klo 9.00–15.00,

kokeen palautus: 12.6. pe klo 15.00–16.30

Kirja: Hakalin, Kalliokoski, Kettunen, Lintunen, Jukola 9 Lukutaitojen syventäminen. Sanomapro. Myös digiversio käy.


Aika: 1.–5.6. ma–pe klo 9.00–14.30 sekä 8.–9.6. ma ja ti klo 15.00-17.30

Sisältö: Kerrataan ja syvennetään lukion historian kurssien sisältöjä. Painopiste on pakollisissa kursseissa. Historiallisten aineistojen tulkintaa, lähdekritiikkiä ja vastaustekniikkaa harjoitellaan monipuolisten tehtävien avulla. Ylioppilaskirjoituksiin valmistaudutaan tutustumalla vanhoihin kysymyksiin ja erilaisiin tehtävätyyppeihin. 

Kirja: Lukion historian kurssien 1–6 oppikirjat (vapaavalintaiset)