Tavoite: Opiskelija osaa hahmottaa yleiskuvan musiikista havaintopsykologisena ilmiönä, kuvata musiikin ja tunteiden yhteyksiä sekä kuvata ja selittää musiikin tiedettyjä vaikutuksia.
Suoritustapa: Luennot (14 t) ja omakohtainen työskentely (oppimistehtävät). Säännöllinen läsnäolo opetuksessa on välttämätöntä opintosuoritusten tekemiseksi.
13.4.2024 la klo 10.00–17.0029.4.2024 ma klo 17.00–20.15
6.5.2024 ma klo 17.00–20.15
Luennot pidetään etäyhteydellä, ei tallenneta
- Opettaja: Heini Siltainsuu
- Opettaja: Kirsi Tuomi
la 27.1. klo 9.00–13.30
ke 31.1. klo 17.00–20.15
la 3.2. klo 9.00–13.30
Luennot pidetään etäyhteydellä (ei tallenneta).
Kurssin käytyään opiskelija osaa hahmottaa musiikin eri merkityksiä psyykkisen hyvinvoinnin ja kuntoutumisen näkökulmista, kuvata musiikin terapeuttisen käytön mahdollisuuksia eri konteksteissa, luetella ja kuvailla pääpiirteittäin musiikkiterapian perusmenetelmät, hahmottaa musiikkiterapialle asetettavia tavoitteita ja kliinisen toiminnan perusperiaatteita sekä hakea koulutukseen, tutkimukseen ja kliiniseen toimintaan liittyvää lisätietoa musiikkiterapian alueelta.- Opettaja: Hanna Hakomäki
Opintokokonaisuudessa tutustutaan musiikkiterapian eri sovellutusalueisiin, käytäntöihin, taustalla vaikuttaviin teorioihin ja musiikin terapeuttisen soveltamisen mahdollisuuksiin. Musiikin terapeuttiseen käyttöön tutustutaan sekä teoreettisesti, kokemuksellisesti että käytännön työskentelyn kautta.
Perusopinnot muodostuvat luennoista, demonstraatioista, tapauskertomuksista, oppimistehtävistä, seminaarityöskentelystä sekä kirjallisuudesta. Säännöllinen osallistuminen lähiopetukseen on tärkeää. Opintoihin kuuluu myös itsenäistä työskentelyä oman tutkimuksen ja harjoittelun merkeissä.
- Opettaja: Esa Ala-Ruona
- Opettaja: Anu Arponen
- Opettaja: Hanna Hakomäki
- Opettaja: Päivi Jordan-Kilkki
- Opettaja: Reetta Keränen
- Opettaja: Terhi Mäkelä
- Opettaja: Päivi Saukko
- Opettaja: Kirsi Tuomi